Verhalen uit duizend-en-één-nacht

Seizoen: 
1996-1997

Duizend-en-één-nacht is een bundel van oosterse vertellingen, anekdoten en wonderverhalen die uit verschillende streken en tijden stammen. De oudste verhalen zijn vermoedelijk Indisch en werden later aangevuld met Perzische en Egyptische verhalen. Onder Turkse invloed werd het geheel aaneengeknoopt door een raamvertelling: prinses Sjahrazad vertelt aan koning Sjahrijar iedere nacht een deel van een verhaal om zo aan haar executie te ontsnappen. Deze verhalen waren al heel vroeg bekend in de Arabische wereld: in 947 spreekt men nog over duizend avonturen, enkele decennia later heten ze duizend nachten. De bekendste verhalen zijn die van Aladdin en de wonderlamp, Ali Baba en de veertig rovers en Sindbad de zeeman. Wij kozen echter voor twee minder bekende verhalen: de geschiedenis van Aziz en de geschiedenis van prins Diadeem.

Na een toevallige ontmoeting met een mysterieuze jonge vrouw vergeet Aziz op zijn eigen huwelijksplechtigheid te verschijnen.

Prins Diadeem heeft zijn oog laten vallen op een prinses die gezworen heeft zich nooit aan een man te geven...

 

Deze productie valt buiten het seizoensabonnement.

Dramatis Personae: 

vertaling: Albert Helman
bewerking: Steven Devillé

regisseur: Steven Devillé

cast: Sebastiaan Toremans, Roeland De Swert, Liesbet Vandenberghe, Evelyn Stienlet, Haydée Nackaerts, Eline Poliard, Kim Kremers, Yvette Piccart, Erik Arfeuille, Roger Van Gompel en Jos Coeckelberghs

productieleiding: Erwin Demuynck en Els Buelens
 

Speeldata: 

13, 14, 15, 20, 21 en 22 maart 1997.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden