Risjaar modderfokker den derde

Seizoen: 
2009-2010

De koningsdrama's van Shakespeare, een kroniek van de bloedige strijd om de Engelse troon (1398-1485), boeien nog steeds. Met Risjaar Modderfokker den derde, het laatste deel van zijn toneeltrilogie Ten Oorlog, maakte Tom Lanoye een eigentijdse bewerking van Richard III in een hippe taalexplosie van afwisselend Vlaams en rap-Engels. Wat hem vooral interesseert is de onderliggende menselijke dimensie waarin haar, agressie, machtswellust, verraad en strijd universele constanten zijn. De mens in een vijandige wereld, en de mens in tweestrijd met zichzelf.

Risjaar is een man die er alles voor over heeft om aan de macht te komen. Nadat hij de war of the roses voor het huis van York gewonnen heeft, richt zijn geweldadigheid zich tegen zijn eigen familie. In een nietsontziende poging de troon voor zichzelf op te eisen, laat hij op een listige manier zijn twee broers en hun twee zonen vermoorden, waarbij hijzelf buiten schot blijft. Daarna liquideert hij andere mensen die hem in de weg staan, richt hij een vrouw ten gronde, vermoordt hij zijn handlanger en weet de dochter van zijn oudste broer ternauwernood aan hem te ontsnappen. Deze moordmachine wordt uiteindelijk op het slagveld tot staan gebracht.

Dramatis Personae: 

auteur: Tom Lanoye, naar William Shakespeare

regisseur: Eva De Mulder

cast: Julie Cristens, Dirk De Deken, Katrien Devillé, Steven Elli, Annemie Fransen, Johnny Geling, Joren Monnens, Patrick Nackaerts, Jerom Schueremans, Mieke Vanattenhoven, Bart Van Bilzen, Liesbet Vandenberghe en Kwinten Van Heden

productieleiding: Frie Huybreghs en Pieter-Jan Martens
techniek: Nico Buelens

 

Het programmaboekje van Risjaar modderfokker den derde kan je hier online bekijken.

 
 
Speeldata: 

13, 19, 20, 21, 22, 24, 26, 27 en 28 november 2009.
De voorstellingen starten steeds om 20u. De matinéevoorstelling van zondag 22 november start om 15u.

Extra voorstellingen: vrijdag 4 en zaterdag 5 december 2009.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat
Risjaar1.jpg
Risjaar4.jpg
Risjaar3.jpg
Risjaar2.jpg
Risjaar5.jpg
Risjaar6.jpg
Risjaar9.jpg
Risjaar8.jpg
Risjaar7.jpg

Actieve leden