Reinaard de vos

Seizoen: 
2001-2002

Paul de Mont's derde stuk is een moderne toneeltranspositie van het eeuwenoude dierenepos Van de vos Reynaerde. Dit epos werd begin 19de eeuw herontdekt in het nieuw gestichte België.

Iedereen kent in grote lijnen het verhaal van de sluwe, onvatbare vos, de geschiedenis van de sympathieke deugeniet Reinaert. We hebben er allemaal ooit wel eens over gelezen of gehoord en we werden onvermijdelijk geboeid door het wondere avontuur van de vrijbuiter, de Uilenspiegel onder de dieren, die Reinaert is.

Opvallend is het te constateren dat de inhoud van het middeleeuwse verhaal steeds overeind is gebleven. Door steeds in een andere gedaante, in een andere vorm en voor een publiek te verschijnen, lijkt Reinaert inderdaad het eeuwige leven op aarde te bezitten.

Dramatis Personae: 

auteur: Paul de Mont

regisseur: Jos Coeckelberghs
regie-assistentie: Josin Tuyls

cast: Edelhard Moens, Wim Nijs, Astrid Lenaerts, Erik Arfeuille, Roeland De Swert, Frie Huybreghs, Luc De Rick, Manu Gemoets, Nele Devillé, Wouter Vermeulen, Pieter-Jan Martens, Liesbet Vandenberghe, Joren Monnens, Reinout Moens, François Vanderwegen, Tine Claes, Sarah Moulaert, Cathelijne van der Veer, Marthe Wouters, Annemie Fransen, René Hermans en Ivan Vermaelen.

productieleiding: Katrien Devillé
bewegingsadvies: Karel Moons
belichtingsadvies: Fred Dekock
techniek: Nico Buelens en Christophe Ketels
decor: Bart De Wandel en Pieter-Jan Martens
kostuums: Josin Tuyls, Bart De Wandel en Margriet Nijs

foto's: KaC

 
Speeldata: 

16, 17, 19, 20, 22, 23, 24, 27, 29 en 30 november en 1 december 2001. De voorstellingen beginnen steeds om 20u. 

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden