Othello

Seizoen: 
1974-1975

Othello is zeker niet Shakespeare's grootste werk, maar van theaterstandpunt uit gezien wellicht wel zijn beste. Het graaft niet zo diep naar alle mogelijke vormen van schuld als Hamlet bijvoorbeeld; ook bezit het niet die overweldigende kracht van een King Lear of de huiveringwekkende sfeer van Macbeth, maar des te groter is in Othello de gevoelsgeladenheid, waarmee Shakespeare zijn toeschouwers weet te ontklemmen.

Othello schaakt Desdemona uit het huis van Brabantio en huwt haar in het geheim. Jago, Othello's vaandrig, jaloers om de promotie van Cassio, ruit Rodrigo op en belooft hem zijn steun in diens liefde voor Desdemona. Als de raad der Venetiaanse senatoren Othello's handelwijze goedkeurt, troont Jago Rodrigo mee naar Cyprus, om mee tegen de Turken strijd te leveren. Ook Desdemona vaart mee...

Dramatis Personae: 

auteur: William Shakespeare

regisseur: José Ghijsens
regie-assistentie: Nicole Marchal

cast: Hugo Nackaerts, Gies Paradijs, Miel Devillé, Hein Nackaerts, Herman Azijn, Frans Konings, Leo Adriaensens, Fred De Ceulaer, Paul Delabastita, Nora Van Der Avort, Oktaaf Duerinckx, Michel Vanderstappen, Daniel Dupont, Magda Symons, Luc Boghe, Bart Goiris, Ushi Peeters, Rik Wouters, Gilbert Boutsen, Irma Daems, Viviane Verbeek, Bettie Vanbergen, Bettie Indigne, Carine Van Der Avort, Maurice Haesevoets, Wilfried Rens, Michel Van Der Avort, Johan Heeren en Robert Bouchet.

productieleiding: Robert Bouchet
toneelmeester: Simone Celis
techniek: Piet Vanbergen, Walter Rosenfeld en Miel Vantongelen
decor: Leo Cassiers, Herman Nackaerts en Maurice Haesevoets
kostuums: Gaby Seyen
grime: Guy Verdonck, Nicky De Goeyse en Marianne Dewolf
kapsels: Guy Verdonck
souffleuse: Jaklien Demeyer

Speeldata: 

Vrijdag 7 en zaterdag 8 maart 1975.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden