Op de purperen hei

Seizoen: 
1961-1962

Wij zijn blij u vandaag de vertoning te kunnen bieden van het gekende zangspel "Op de purperen hei". Blij omdat het de eerste maal is dat deze operette te Leuven wordt opgevoerd. Blij omdat De Reynaertghesellen - voor de opening van hun 11de speeljaar - voor het eerst ook er in geslaagd zijn een zangspel te monteren. Blij omdat zij daarvoor op de zeer toegewijde, enthousiaste en kundige medewerking mochten rekenen van het zo gunstig gereputeerde zangkoor van de Belgische Boerebond. Blij omdat we een werk van eigen bodem kunnen brengen en zodoende de schijnwerper kunnen richten op de grote verdiensten van toondichter Armand Preud'homme, die niet enkel een van onze meest productieve componisten is, maar ook een van onze beste. Blij omdat Preud'homme zelf zich dadelijk heeft bereid verklaard om deze opvoering op het hammondorgel te begeleiden. Blij omdat we met "Op de purperen hei" u een paar ij uitstek hoogstfaamde gezellige en ontspannende uurtjes kunnen bezorgen.

Goede kunst van eigen bodem, gekoppeld aan prettige ontspanning: dàt is de grote verdienste van dit zangspel. De Reynaertghesellen en het Zangkoor van de Belgische Boerenbond hopen van harte dat u van dit feest van woord, zang, muziek, kleur en beweging volop zult genieten.

Dramatis Personae: 

libretto: Eugeen De Ridder
muziek: Armand Preud'homme

regisseur: Hein Nackaerts
dirigent: André Sevenants
choreografie: Magda Vanderhoofd

cast: Cyriel Pardon, Magda Sente, Jan Robert, Luc Symons, Christiane Vermunicht, Magda Symons, Juliette Nijs, Maria Conings, Vik Sempels, Simone Vandeput, Hugo Nackaerts, Gilberte Jorissen, Hugo Symons, Willy Kestens, Josin Tuyls, Robert Van Horebeek, Vik Cornelis, Louis Geuens en Herman Azijn.
hammondorgel: Arman Preud'homme
accordeon: Mia Wellens

met de zeer gewaardeerde medewerking van het Zangkoor van de Belgische Boerenbond.

souffleur: Louis Van Lent
techniek: Willy Gemoets
grime: Carlos Detremmerie

 

Speeldata: 

Zondag 12 november 1961. De voorstellingen starten om 15u en om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden