Onze stad

Seizoen: 
1965-1966

Thornton Wilder over Onze stad:
Onze stad geeft u niet louter een beeld van het dagelijks leven in een kleine stad in New Hampshire, evenmin een bespiegeling over het leven na de dood.

Wat betekenen de vreugde en het leed van Emily Webb, haar algebralessen, de verjaardagscadeautjes, wanneer wij denken aan de biljoenen mensen die leefden, leven en zullen leven? Elke individuele bewering aangaande een absolute werkelijkheid kan slechts innerlijk zijn, zeer innerlijk. Daarom wordt dit spel op deze wijze gespeeld. In de eerste twee bedrijven ijn er tenminste nog enkele tafels en stoelen, maar als Emily in het derde bedrijf terugkomt en op haar twaalfde verjaardag de keuken binnengaat, zijn ook de tafels en stoelen weg.

Dramatis Personae: 

auteur: Thornton Wilder
vertaling: Caro Van Eyck

regisseur: Walter Tillemans en Julienne Debruyn

cast: Hugo Symons, Raf Donvil, Hugo Nackaerts, René Gijsemberg, Maria Conings, Gilberte Peeters, Herman Azijn, Hilde Vanhoof, Guido Kums, Magda Sterckx, Jan Robert, Paul Maes, Kristien Heyligers, Herman Haesendonck, Mimi Poot, Frans Konings, Juliette Nijs, Leo Adriaenssens, Bob Vanhorenbeek en Oktaaf Duerinckx

souffleuse: Annie Van Campenhout
techniek: Paul Wouters
decor: John Bogaerts
grime: Carlos Detremmerie

Speeldata: 

Zaterdag 5, zondag 6 en maandag 7 maart 1966. De voorstellingen starten steeds om 20u. Op zondag 6 maart starten de voorstellingen om 15u en 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden