Ongelikt

Seizoen: 
2009-2010

King Lear is misschien wel het aangrijpendste en ongrijpbaarste drama van Shakespeare. In opdracht van Laika maakte Bart Moeyaert een indrukwekkende bewerking voor jonge en voor rijpe volwassenen.

Vermoeid en aangeslagen door het leven besluit koning Lear zijn rijk te verdelen onder zijn drie dochters. Lear heeft er immers genoeg van. Zijn kroon houdt hij op, maar zijn rijk zal hij verdelen. Zijn vaderliefde is groot! Langs zijn neus weg vraagt hij hoeveel zijn teerbeminden van hem houden. Hun antwoord is zoet, zoeter, ongezoet, en nog diezelfde dag moet Lear aan den lijve ondervinden hoe snel een hart wordt vertrappeld.

Bart Moeyaert zet niet Lear zelf, maar zijn drie dochters centraal. De rol van de oude Lear is in deze interpretatie dus minder overheersend geworden - de nieuwe generatie, de dochters en hun duivelse machinaties, treden meer op de voorgrond.

Dramatis Personae: 

auteur: Bart Moeyaert, naar William Shakespeare

regisseur: Jan Schoolmeesters

cast: Tina Dens, Roeland De Swert, Steven Devillé, Manu Gemoets, Frie Huybreghs, Astrid Lenaerts, Thomas Marquant, Wim Vandebroek en Goedele Vriens

productieleiding: Katrien Devillé en Annemie Fransen
techniek: Steven Elli
decor en kostumering: Jan Nackaerts en Josin Tuyls

 
Speeldata: 

23, 24, 25, 29 en 30 april en 1, 4, 6, 7 en 8 mei 2010.
De voorstellingen starten steeds om 20u. De matinéevoorstelling van zondag 25 april start om 15u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden