Olijfje en haar moordenaars

Seizoen: 
1975-1976

Olijfje woont alleen in een eenzaam huis, samen met meneer Oscar, haar enige metgezel. Zij drijft handel in vodden, oud papier en andere oude rommel. Zolder en kelder zijn natuurlijk stapelplaatsen. Ook het interieur draat hiervan de sporen.

Op een dag rijgt ze het bezoek van Gloria, een jongedame die ze eens ontmoet heeft in de stad. Gloria, verkoopster van namaakparfum is vergezeld door Bradford de professor. Deze fabriceert het goedje. Beiden zijn ze op zoek naar lege parfumflesjes.

Ondertussen echter heeft de politie een inval gedaan in hun nest. Dit komt Salomon Bozo mededelen. Hij is de baas van de zaak. Hun nieuw onderkomen vinden ze bij Olijfje, die hen, zelf van niets bewust, volledig vertrouwt. Het trio is nog maar amper in huis opgenomen, als reeds plannen gesmeed worden om nog meer geld te verdienen: het leven van Olijfje wordt geviseerd. De vriendelijke dame wordt opgenomen in de vennootschap. Ze krijgt bezoek van een dokter, voor de levensverzekering die op haar wordt afgesloten. Vanaf dit ogenblik is zij zelfs in haar eigen huis niet meer veilig. Ze krijgt de steun van het waakzaam oog der wet in de persoon van Joe Jankie, haar vriend en politieagent, die toch niet kan verhinderen dat meerdere moordpogingen worden ondernomen.

Dramatis Personae: 

auteur: John Patrick
vertaling: Robert Sobels

regisseur: Eddy Van der Auwera
regie-assistentie: Lieve Sempels

cast: Juliette Nijs, Wim Nijs, Josin Tuyls, Frans Konings, Miel Devillé en Herman Azijn

productieleiding: Miel Devillé
techniek: Miel Vantongelen en Nicole Marchal
decor: Rik Wouters
rekwisieten: Roseline Huybrechts en Miet Wouters
grime: Guy Verdonck

Speeldata: 

7, 8, 14 en 15 mei 1976.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Actieve leden