Ninotchka

Seizoen: 
1965-1966

Drie Sovjet-Russische afgevaardigden van de commissie tot herkrijging van Russisch bezit in het buitenland pogen een schilderij (een Rembrandt!) - in handen van de Wit-Russische prinses Stephanie - terug te verkrijgen voor de USSR, omdat het een kunstwerk is dat integraal deel uitmaakt van hun artistiek erfdeel. Want, zo orakelen zij, alles wat zich op een stuk Russisch grondgebied bevindt, bevond of zal bevinden maakt deel uit van hun cultureel patrimonium.

De drie afgevaardigden blijken echter niet afkerig van Parijs, van een sjieke suite in een groot Parijs hotel, van een flinke lunch overgoten met echte en dure Franse wijn, van het Parijse ontspanningsleven... Daarenboven vinden ze in de persoon van Leon Dagoult, de advokaat die de belangen van prinses Stephanie verdedigt, een gewiekst en hardnekkig tegenstander.

Dramatis Personae: 

auteur: Melchior Lengyel

regisseur: Herman Larcher

cast: René Gijsemberg, Herman Azijn, Frans Konings, Paul Maes, Magda Sterckx, Nora Van Der Avort, Mimi Poot, Herman Haesendonck, Julliette Nijs en Kristien Heyligers

souffleuse: Annie Van Campenhout
techniek: Willy Gemoets en Pol Wouters
decor: Julien Van Cappellen
grime: Francis Cleeremans

 

Speeldata: 

Zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 november 1965. De voorstellingen starten steeds om 20u. Op zaterdag 6 november starten de voorstellingen om 15u en 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden