Mijn geweten en ik

Seizoen: 
1985-1986

Philip en Caroline, zeven jaar getrouwd, liggen in ruzie. Hij en Zij, hun gewetens, worden naar de aarde gestuurd om de situatie te verkennen en om naar een oplossing te zoeken. De dag van hun aankomst verschijnt er nog een derde gast, de Franse dollarkoning Henri Browet. Als bewonderaar van Caroline, dingt hij naar haar hand. Mede door de schuld van Philip en Caroline liggen ook Hij en Zij weldra in ruzie.

Caroline besluit Philip te verlaten en het huis, dat haar eigendom is, te verkopen. Ze pakt haar koffers en vertrekt. In plaats van haar te weerhouden, wenst Philip haar een goede reis. Onverwacht komt voor Philip de grote doorbraak als componist. Het geld stroomt toe en Philip koopt het huis van Caroline. Maar dan verschijnt Caroline opnieuw. Ze komt terug op aanraden van haar geweten. We krijgen een dubbele verzoening: tussen Philip en Caroline, en tussen Hij en Zij.

Dramatis Personae: 

auteur: Staf Knop

regisseur: Hugo Meert
regie-assistentie: Gerd De Wel

cast: Hugo Symons, Noëlle Bekers, Paul Tonet, Katrien Devillé, Frans Vansteenbeeck, Leo Adriaensens, Klaar Devillé en Luc Monnens

piano: Anne Op de Beeck

productieleiding: Leo Adriaensens
productie-assistentie: Kris Huybens
techniek: Johan Symons en Steven Devillé
decor: Felix Vanparijs en Yvette Beckers
rekwisieten: Yvette Vandervliet en Mia Vanwezer
kostuums: Constance Bruyninckx
grime: Katrien Devillé en Klaar Devillé
souffleuse: Maria Vanparijs

 

Speeldata: 

17, 18, 19, 24, 25 en 26 oktober en 7, 8 en 9 november 1985.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Groenstraat

Actieve leden