Leve Robinson

Seizoen: 
1950-1951

Daniël Defoë, de schrijver van Robinson Crusoë, is 70 jaar oud en blind geworden. Hij werd bovendien arm als Job door de schuld van zijn zoon Tom. Wanneer hij op een dag thuiskomt, merkt hij dat zijn zoon zijn handschrift "Robinson" steelt om het in fuifgeld om te zetten.

Maud, het buurmeisje en bevriend met Daniël, trekt naar de koning om er het noodlot van de oude Defoë aan te klagen. Zij wordt geholpen door Jim en Charley, twee snaken die het verhaal van Crusoë ten tonele zouden brengen. Met z'n drieën gaan ze op zoek naar Tom en overweldigen hem op café met strategische sluwheid.

En de oude Daniël Defoë krijgt het bezoek van de koning, zijn vroegere vriend, met zijn zoon Tom die vergiffenis vraagt en in het buitenland een nieuw leven zal beginnen. De oude man droomt nu gelukkig weer, met zijn oud handschrift in zijn oude handen.

Dramatis Personae: 

auteur: Friedrich Forster
vertaling: Ben Royaards

regisseur: Hein Nackaerts

cast: Raoul Vanacker, Hein Nackaerts, Roger Robert, Nini Langendries, Hortense Van Goethem, Jos Vanmol, mevr. J. Van den Bempt-Devroy, Jos Azijn, Dré Pauwels, Marcel Van Santvoet, Roger Huybens, Felix Célerier, Luc Symons, mevr. Cleeremans-Vandeput, Jos Van den Bempt, Dré Vanmol, Karel Huybrechts, J.J. Cleeremans, Dré Sevenants, Frits Gemoets en Lode Poinet

grime: Hein Overloop
decor: Jozef De Maegd

 

Het programmaboekje van Leve Robinson kan je hier online bekijken.

 
Speeldata: 

Maandag 9 april 1951. De voorstelling start om 20u. 

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden