Le bourgeois gentilhomme

Seizoen: 
2014-2015

Monsieur Jourdain, een welgestelde burger, wil zich de levenswijze van de adel eigen maken. Hij besluit een nieuw pak te bestellen, dat beter past bij zijn nieuwe positie. Hij leert gretig alles wat hij kan over wapens, dans, muziek en filosofie, kortom alles wat hij als kersvers edelman niet kan missen.

Jourdains vrouw en zijn dienstmeid Nicole drijven eerst de spot met hem, maar worden gaandeweg bezorgd omdat hij zo afgunstig wordt. Ze proberen hem terug met de voetjes op de grond te krijgen door hem te herinneren aan het aanstaande huwelijk van zijn dochter Lucile met Cléonte. Maar Cléonte is niet van adel en Jourdain weigert zijn toestemming te geven voor het huwelijk. Jourdain droomt ervan tot de adelstand te behoren en Cléonte beslist om het spel mee te spelen. Met de hulp van zijn knecht Covielle geeft Cléonte zich uit voor de zoon van Le Grand Turc. Na een belachelijke Turkse ceremonie, opgezet door Covielle en zijn kornuiten, waarin Jourdain tot "mamamouchi" uitgeroepen wordt en alsdus in de waan verkeert dat hij tot de hoogste regionen van de adelstand is opgeklommen, krijgt hij Jourdains toestemming.

Dramatis Personae: 

auteur: Molière

regisseur: Vital Schraenen
regie-assistentie: Goedele Vriens

cast: Katrien Devillé, Frie Huybreghs, Edelhard Moens, Emmelien Monnens, Patrick Nackaerts, Wim Nijs, Koen Raes en Bart Van Bilzen

productieleiding:  Erwin Demuynck
techniek: Yves Vandegoor
rekwisieten en decor:  Erwin Demuynck

foto's: Saar Depovere

 

Het programmaboekje van Le bourgeois gentilhomme kan je hier online bekijken.

 
Speeldata: 

1, 2, 7, 10, 12, 14, 15 en 16 mei 2015
De voorstellingen starten steeds om 20u. De matinéevoorstelling van 10 mei start om 15u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden