Knecht van twee meesters

Seizoen: 
2002-2003

Dit stuk begint waar de meeste komedies eindigen: met een huwelijk tussen twee geliefden. Maar dan loopt het plots allemaal fout. De doodgewaande minnaar duikt op. De vader van het meisje vindt de bruidsschat veel belangrijker dan de juiste echtgenoot voor zijn dochter en alles wordt klaargemaakt voor een nieuwe huwelijksceremonie. Maar is de minnaar wel wie hij zegt te zijn? Alsof er nog niet genoeg verwarring is, besluit zijn knecht twee meesters te dienen, want zo redeneert hij, twee meesters dienen is twee maal loon en vooral een dubbele portie eten.

De twee meesters blijken in hetzelfde hotel te verblijven en zijn bovendien dan nog elkaars minnaar. Alles raakt behoorlijk in de knoop. Alleen met de acrobatie van zijn tong en zijn lijf weet de knecht het hoofd te bieden aan de chaos die hijzelf heeft aangericht. Persoonsverwisselingen, verkleedpartijen, onmogelijke liefdes en niet te vergeten eten, seks en geld, kortom hapklare ingrediënten voor de Goldoni-komedie.

Dramatis Personae: 

auteur: Carlo Goldoni

regisseur: Mark De Marrée

cast: Jo Hertogs, Lies Vandenberghe, Joël Vandeweyer, Roeland De Swert, Yvette Piccart, Edelhard Moens, Erik Arfeuille, Karen Van Eylen, Erwin Demuynck en Patrick Nackaerts

productieleiding: Frie Huybreghs en Annemie Fransen
techniek: Roel Van Roosbroek en Bart Cosyns
decor: Pieter-Jan Martens

foto's: Christophe Ketels

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden