Kaktusbloem

Seizoen: 
1972-1973

Het ontluiken van de kaktusbloem, waarvan de titel spreekt, is het centrale thema van deze comedie: aanvankelijk zijn het namelijk alleen nog maar de stekels van de kaktus die men waarneemt in het gedrag van Stéphane Vigneau, die slechts aan haar werk denkt en als een vurige aanhangster van het celibaat door het leven gaat. Zij is de assistente van de Parijse tandarts Julien Desforges.

Zij schijnt mannen te mijden. Ze zou zeer zeker haar minachting laten blijken over het nogal woeste liefdesleven dat haar werkgever leidt. Ze prikt naar het lijkt gevoelloos en onaangedaan in de richting van ieder blijk van genegenheid, dat in haar richting komt. Haar werk doet ze echter voortreffelijk en het is daarom dat tandarts Desforges haar slechts als een in het wit gekleed menselijk verlengstuk van zijn instrumentarium ziet. Hij heeft het trouwens druk genoeg met zijn avontuurtjes en vooral met zijn verhouding met het jeugdige grammofoonplatenverkoopstertje Antonia: een luchtig door Parijs dartelend meisje, dat met betrekkelijk weinig van haar Julien tevreden is, omdat ze immers van de eerste dag af wist dat hij getrouwd is en drie opgroeiende kinderen heeft.

Dramatis Personae: 

auteur: Pierre Barillet en Jean-Pierre Gredy
vertaling: Koen De Ruyter

regisseur: Hugo Symons
regie-assistentie: Leentje Vanderbiest

cast: Herman Azijn, Julie Godts, Nora Van Der Avort, Juliette Nijs, Hugo Symons, Gies Paradijs, Hein Nackaerts en Sonja Van Dobben

productieleiding: Hein Nackaerts
techniek: Felix Vanparijs en Lieve Delanoy
decor: Herman Nackaerts
grime: Nicky De Goeyse en Marianne Dewolf
souffleuse: Jaklien Demeyer

 

Speeldata: 

4, 5 en 11 mei 1973.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden