Ifigeneia koningskind

Seizoen: 
1998-1999

Koning Agamemnon, haar vader, wacht op de wind. De legers van de Grieken liggen immers in de havenstad Aulis te wachten om naar Troje te zeilen. Menelaos, de broer van Agamemnon, wil zich namelijk wreken voor de ontrouw van zijn wondermooie vrouw, Helena.

De godin Artemis kan voor die wind zorgen, maar zij eist een offer van Agamemnon: zijn kind! Als koning moet hij met dat voorstel instemmen, maar als vader breekt zijn hart. Agamemnon stuurt een brief naar huis om aan zijn vrouw Klytaemnestra te melden dat hij Ifigeneia wil laten trouwen met de held in spe, Achilles. Dat is een voorwendsel om zijn dochter naar de haven te lokken.

Uiteindelijk wordt Ifigeneia geofferd en kan de Trojaanse oorlog beginnen.

Dramatis Personae: 

auteur: Euripides
bewerking: Pauline Mol

regisseur: Jan Schoolmeesters

cast: Maaike Neuville, Sofie Parton, Edelhard Moens, Dree Peremans, Frie Huybreghs, Erik Arfeuille, Wim Vandebroek, Sofie Beersmans, Ellen Claes, Ruth Houtput, Sofie Palmers, Sanne Trekker, Katrijn Van Bouwel, Sofie Vandenberghe, Neelke Verhelst en Sara Vermeulen

productieleiding: Edelhard Moens en Frie Huybreghs
techniek: Nico Buelens en Steven Devillé
decor: Elleen Van Puyvelde, Nico Buelens, Patrick Nackaerts, Pieter-Jan Martens, Sebastiaan Toremans en Bart De Wandel
grime: Els Claeys
kostuums: Elisa van Schoote en Els Claeys
choreografie: Els Grobben

foto's: Eddy Verhelst

 

Speeldata: 

23, 24, 27, 29 en 30 april en 1, 4, 8 en 9 mei 1999. De voorstellingen starten steeds om 20u. De matineevoorstelling van 9 mei start om 15u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden