Het reservaat

Seizoen: 
1983-1984

De leraar Basile Jonas is een idealist, een soort reine dwaas, verstandig, persoonlijk. Hij houdt van poëzie en muziek. Hij doceer aan een meisjeslyceum. Op een dag wordt hij in een situatie betrokken, waarbij hij zich genoodzaakt ziet één van zijn leerlingen in bescherming te nemen tegen de opdringerigheid van de minnaar van haar moeder, een man met grote relaties, die ministers onder zijn vrienden telt.

In zijn strijd voor het meisje botst Jonas op lafheid en angst. De schuldigen zetten hun invloedsapparaat in beweging. En Basile, de onschuldige, wordt schuldig verklaard. Hij loopt gevangenisstraf op en wordt later door een pedagogische commissie omslachtig verhoord. Hij wordt aangehouden en afgeleverd in het instituut Paalberg, een soort rijkskolonie - een reservaat! - voor bedreigde individuen die zich aan de snelle maatschappelijke en technische evolutie van de nieuwe samenleving niet hebben kunnen aanpassen.

Dramatis Personae: 

auteur: Ward Ruyslinck
bewerking: Boudewijn Vander Plaetse

regisseur: Hugo Meert
regie-assistentie: Sonja Derom

cast: Eddy Vanderweyden, Danny Gijbels, Johan De Cock, Paul Tonet, Johan Dewals, Katrien Devillé, Noëlle Bekers, Dirk De Deken en Rose Nackom

productieleiding: Hugo Symons
techniek: Sonja Derom, Felix Vanparijs en Johan Symons
decor: Toon Jamart, Maurits Haesevoets, Jan Devillé, Johan Symons en Felix Vanparijs 
kostuums: Christiane Vermunicht 
rekwisieten: Lut Gemoets
grime: Hilde Zoons en Ida Haesevoets
souffleuse: Lut Boogaerts

Speeldata: 

13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28 en 29 oktober en 10, 11 en 12 november 1983.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Groenstraat

Actieve leden