Het machtig reservoir - 2de herneming

Seizoen: 
1978-1979

Het machtig reservoir is een individueel en sociaal drama tegelijk. De twee personages in het stuk beantwoorden nogal verdacht goed aan de personages van Albee's Zoo Story.

Dron is de bewaker van een reusachtig waterreservoir. Een toevallig ontmoeting breng hem in contact met Church, een kraaknette bediende, die een wel geordend leventje leidt.

De auteur laat ons kennis maken met twee mensen uit een totaal verschillend milieu en doet dit met een meesterlijk geschreven dialoog vol fijn genuanceerde humor. Hoe beter we de twee mannen leren kennen hoe dieper en schrijnender de situatie wordt. Met het akelig reservoir als decor en geëpateerd door virtuoze krachttermen en holle frazen van een in feite gecomplexeerde bewaker voelt Church zich voor het eerst leven. Hij wil nu ten koste van alles een daad stellen die hem in de ogen van zijn vader zou rechtvaardigen. Dron echter is in feite een drinker, wiens gedrag door de mensen van het dorp fel bekritiseerd wordt en die bovendien lijdt aan een schuldcomplex.

Bij de drink, aangeboden door Dron aan Church, wordt het innerlijk leven van twee deerniswekkende kinderen, die er moeten voor opdraaien, dat ze de veilige geborgenheid van hun kinderjaren ontvlucht zijn, op tragische wijze blootgesteld en komt tot een adembenemend slot. De hoofdrol die alles beheerst is het Machtig Reservoir.

Dramatis Personae: 

auteur: Peter Terson

regisseur: Jan Matterne

cast: Hugo Symons en René Gijsemberg

productieleiding: Leo Adriansens
techniek: Peter Nackom en Manu Gemoets
decor: Maurits Haesevoets en Felix Vanparijs
souffleuse: Maria Vanparijs

 

Speeldata: 

1, 2, 7, 8, 15 en 16 december 1978.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Groenstraat

Actieve leden