Hebben

Seizoen: 
1972-1973

Het stuk loopt over veertien taferelen en speelt in acht onderscheiden decors, maar zijn speelruimte is toch één en ondeelbaar: het dorp.

Dit dorp ligt in de Hongaarse laagvlakte in de nabijheid van de Thisza, aan haar oostelijke oever. Om het dorp heen liggen uitgestrekte landerijen toebehorend aan de graaf, aan de erven Gustaaf Ampell, aan de suikerfabriek in Szolnok, enzovoort. Maar in het dorp zelf liggen, dicht opeengepakt, kleine en heel kleine boerderijen, die nooit aan uitbreiding hoeven te denken. Hun eigenaars zijn de inwoners van het dorp.

Er is niemand in het dorp, die niet op het land werkt. Wie niet genoeg grond bezit om van te leven, werkt op het veld van de rijken tegen een deel van de opbrengst. Ook het kleine aantal ambachtslui en spoormannen en zelfs de vroedvrouw zijn mensen die boeren en daarnaast een ander beroep uitoefenen.

Het is september als het stuk begint; oktober als het eindigt.

Dramatis Personae: 

auteur: Gyula Hay

regisseur: Raf Reymen
regie-assistentie: Lena Vanderbiest

cast: Mark De Marrée, Vik Joos, Maria Guilliams, Julie Godts, Frans Konings, Lieve Baras, Huguette Porta, Lieve Costermans, Hein Nackaerts, Juliette Nijs, Ludo De Ceulaer, Lydia Van Den Brande, Magda Symons, Gies Paradijs, Leo Adriaensens, Ushi Peeters, Jul Haentjens, Vik Sempels, Lieve Delanoy, Luk Moulaert, Erik Vergauwen, Bart Goiris, Gerard Pevenage, Irma Daems, Nicky Laforce, Lou Boschmans, Griet Sempels, Kris Moulaert, Griet Roelants, Regina Acke, Paul Symons, Carl Symons, Erik Symons, Dries Symons, Ludo Geuens, Jos Van Orsmael en Rik Vergauwen.

productieleiding: Leo Adriaensens
techniek: Felix Vanparijs en Piet Vanbergen
decor: Herman Nackaerts en Robert Bouchet
kostuums: Betty Rottie
grime: Nicky De Goeyse, Griet Vanbergen en Marianne Dewolf

Speeldata: 

26 en 27 januari en 2, 3 en 4 februari 1973.
De voorstellingen starten steeds om 20u. 

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden