Fanfarella

Seizoen: 
1963-1964

of "Hier gebeurt nooit iets".

Wat moeten jonge meisjes die barsten van levenslust beginnen in zo'n Italiaans gehucht waar nooit iets gebeurt? Fanfarella leeft daar onder de strenge hoede van haar ongetrouwde tante en geniet een opvoeding die aan haar goede intellect best besteed zou zijn, als een jong meisje maar niet uit nog zo veel meer bestond.
Met Preziosa, het dienstmeisje, en Rosetta, het dochtertje van de herbergier, verveelt ze zicht beestachtig. Natuurlijk, je kan wel eens lachen, bij voorbeeld als Lampredosa, de corrupte dorpspotentaat zijn lang niet eervolle poging bij Rosetta onderneemt en met een oorvijg het veld moet ruimen. Eigenlijk heeft hij een begerig oog op de nog mooiere Fanfarella laten vallen, die hij zoetjes aan bij haar tante tracht weg te kopen. Maar het werkelijke leven in de brouwerij komt met een handjevol reizende komedianten.

Dramatis Personae: 

auteur: Jan Naaijkens

regisseur: Wies Andersen
regie-assistentie: Hilde Vanhoof
muziekarragementen: Willy De Maesschalck

cast: Leo Adriaenssens, Paul Maes, Jos Coeckelberghs, Herman Azijn, Luc Symons, Luk Reynaert, Frans Konings, Guido Kums, Jan Robert, Chris Gemoets, Mimi Poot, Lieve Knops, Josin Tuyls, Marie-José Schoonjans, Mia Vanwezer, Louisa De Vleeschouwer, Maria Vanparijs, Hilde Vanhoof, Bob Van Horebeek, Jos Vanwezer, Jan Nackaerts, Herman Nackaerts, Toni Tallon, Ivo Boon, Roger De Becker, Jos Verbeeck en Jean-Paul Van Rijckel

muziekensemble onder leiding van E.H. Jan Demunter

techniek: Wies Andersen en Etienne Janssens
decor: Ferry Barendse

Speeldata: 

Zondag 10 november 1963. De voorstelling start om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden