De rekening van het kind

Seizoen: 
1980-1981

Meneer van Wezemael, directeur van de betrokken school, is een vrijzinnige die stoer-conservatief reageert en fascistoied is ingesteld. Omdat die school zijn werk is, lijkt ze hem perfect, en bevordert hij haar bloei met alle middelen. De leraren houdt hij in de koers die hij de juiste acht. Hij is een vechter en dat blijft hij ook als opvoeder. Maar opvoeden is heel wat anders dan baas blijven en jonge mensen dwingen.

De rekening van het kind toont hoe leraar Taelman aan het systeem ten gronde gaat. Andere leraren redden zich door wat zij noemen voortijdig op pensioen gaan: moeilijkheden krijgen, en rustig toekijken hoe een jeugd verknoeid wordt. Walter Van den Broeck wenst in dit stuk niet aan opbouwende kritiek te doen. Daarom maakt hij van deze Taelman wel een eerlijk en intelligent, maar duidelijk niet tegen de situatie opgewassen man: iemand die even goed elders, in een verzekeringsmaatschappij of in een bank, in in een fabriek zou ten gronde gaan.

Dramatis Personae: 

auteur: Walter Van Den Broeck

regisseur: Jos Verbist
regie-assistentie: Bettie Rottie

cast: Herman Azijn, Erik Vergauwen, Jo Gemoets, Michel Vanderstappen, Jo Hertogs, André Degeest, Leo Adriaensens, Ida Haesevoets, Mia Vanwezer, Roos Nackom, Rik Nackom, Frans Konings, Christiane Vermunicht, Geert Desmet, Sofie Stijns, Ward Van Steenwegen, Koen Van Steenwegen, Willy Roest, Ann Nackaerts, Werner Tuinstra, Mia Vangilbergen, Klaartje Devillé en Jan Devillé

productieleiding: Miel Devillé
techniek: Peter Nackom en Miel Vantongelen
decor: Bart Peeters, Maurits Haesevoets en Danny Pelsmaekers
rekwisieten en kostuums: Kathy Van Ham
grime: Bea Gemoets
souffleur: Eric Hambroeck

Speeldata: 

Vrjidag 7, vrijdag 14 en zaterdag 15 november 1980.
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden