De paartjesmolen

Seizoen: 
1970-1971

Het gaat om een fijnzinnig blijspel in drie bedrijven met vier personages. Goed uitgebalanceerd: twee dames en twee heren. En het ligt voor de hand dat het een soort... vierhoeksgeval wordt. Maar wie er een boulevardcomedie met veel slippertjes gaat achter zoeken, komt bedrogen uit.

Paul Delville en Content Lowell zijn gelukkig getrouwd, erg geleerd, behoren tot de high society van de wetenschappelijke bollebozen, hebben de middelbare leeftijd bereikt en zijn allebei niet onaantrekkelijk.
Wetenschap is er om uitgedragen te worden. Dat doen Paul en Content. Op de universiteit. Ook daarbuiten: lezingen geven en zo. Voor mensen die hét van hét willen weten en tijd hebben om over diepzinnige dingen erg diep na te denken (of te doen alsof).

Paul en Content houden dus lezingen. Veelal over de verhouding tussen de seksen in haar meest sociale vorm: het huwelijk. Zij geven dus huwelijkslezzen, op verheven theoretisch niveau. Tot Chiari Borronini opdaagt, een geëmancipeerde twen, die ook al haar principes heeft: zij wil de wereldbevolking verrijken met een ideale baby, die haar lichaam en het verstand van prof. Paul Delville zou hebben.

Dramatis Personae: 

auteur: Leslie Stevens

regisseur: Arnold Willems

cast: Hugo Symons, Lydia Jelijt, Kristin Heyligers en José Ghijsens

techniek: Paul Wouters, Luc Moulaert en Gusti Bertels
decor: Herman Nackaerts
souffleuse: Annie Van Campenhout

 

Speeldata: 

Vrijdag 6 en zaterdag 7 november 1970. 
De voorstellingen starten steeds om 20u. 

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden