De huwelijksakte

Seizoen: 
1968-1969

Daniel en Ella Brozowsky zijn 25 jaar gehuwd. Hun dochter, Vicky, studente in de pyschologie, is verloofd met Robert Knoll, statisticus van beroep. Er hangt dus een zilveren bruiloft en een huwelijk in de lucht, en men zou zeggen dat alles goed gaat in de beste der werelden.

Maar er komt een kink in de kabel... Mevrouw Knoll, moeder van Robert, eist dat de ouders van de verloofde van haar zoon hun huwelijksakte voorleggen. Een formaliteit zou u zeggen, maar voor de Brozowskys wordt het een nachtmerrie. Want... waar is de akte? En is er wel een akte? Zijn Daniel en Ella werkelijk getrouwd? Is Vicky een onecht kind?

Robert komt met een ultimatum: geen akte... geen huwelijk! Vicky, die over haar toeren is, stelt haar ouders een oplossing voor: trouwen! Maar ja, na 25 jaar getrouwd te zijn, is dat niet zo eenvoudig: vooral wanneer Ella het ja-woord weigert. Haar Daniel is immers niet meer de jonge, stralende verloofde van toen... Hij is een bullebak geworden, een tiran, vol hebbelijkheden, zonder attenties, zonder gevoel.

Dramatis Personae: 

auteur: Ephraim Kishon

regisseur: Arnold Willems
regie-assistentie: Christiane Wauters

cast: Gies Paradijs, Juliette Sempels, Kristien Heyligers, Guido Saeys, Herman Azijn en Josin Tuyls

productieleiding: Tuur Van Bergen
techniek: Paul Wouters, Jo Symons en Willy Gemoets
decor: Sav Somers
souffleuse: Nicky De Goeyse

Speeldata: 

7 en 8 maart 1969. De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden