De dag dat de paus ontvoerd werd

Seizoen: 
1976-1977

De paus is op rondreis in de Verenigde Staten. Hij wordt gekidnapt door Sam Leibowitz, een taxichauffeur, en opgesloten in diens provisiekamer. Sara, de vrouw van Sam, raakt in paniek. Zij vraagt rabbijn Meyer om raad. Zij verklapt Meyer de schuilplaats van de paus.

Intussen vernemen we via de televisie de eis van de ontvoerder: als u de paus terug wil, stop dan uw domme oorlogen, revoluties, agressies, ongevallen en moorden tenminste 24 uur.

Rabbijn Meyer die beloofd had te zwijgen, verklikt toch wie de ontvoerder is. De volgende ochtend is het huis van Leibowitz reeds vroeg omsingeld. De pas geniet nochtans van zijn onvoorziene vakantie. Het leger wil het huis bestormen, maar Sam houdt het op afstand met zijn dynamiet. De al te voortvarende kardinaal O'Hara komt bemiddelen, maar doet meer kwaad dan goed.

Dramatis Personae: 

auteur: Joao Bethencourt
vertaling: Willy D'Haeyer

regisseur: Jos Coeckelberghs
regie-assistentie: Nicole Marchal

cast: Gies Paradijs, Magda Syons, Jo Hertogs, Yolande Igo, Rik Haesen, Miel Devillé, Hein Nackaerts, Terese Ghijsens, Herman Azijn, Juliette Stas, Hugo Nackaerts, Leo Adriaensens en Luk Boghe

productieleiding: Yvette Vandervliet
techniek: Romain Coorevits, Miel Vantongelen en Felix Vanparijs
kostuums: Gaby Seyen
grime: Guy Verdonck
souffleuse: Maria Vanparijs

Speeldata: 

29 en 30 oktober en 5 en 6 november 1976
De voorstellingen starten steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden