Cyrano

Seizoen: 
2001-2002

De bekende dichter en duellist Cyrano de Bergerac (1619-1655) liet zich ten aanzien van futuristische ideeën niet onbetuigd. In 1657 publiceerde hij zijn L'autre Monde.

Cyrano meent dat de maan een wereld is net als de onze, en onze wereld dient als maan voor die wereld. Hij schreef ook twee andere novellen die het reizen in de ruimte als onderwerp hadden, Les Etats et Empires de la Lune en Les Etats et Empires de la Soleil. De Bergerac beshreef astronomie, magnetisme, mechanica, atomen en physiognomie in zijn verhalen. Zowel natuurlijke als bovennatuurlijke middelen om de ruimte te bereiken en te bereizen spraken hem aan.

De buitensporige afmetingen van zijn neus tekenen niet alleen Cyrano's aartslelijke gezicht, maar ook zijn tragische leven. Cyrano koestert een hartstochtelijke liefde voor de beeldschone Roxane, maar weet dat zijn lachwekkende uiterlijk een gelukkige liefde altijd in de weg zal staan.

Dramatis Personae: 

auteur: Edmond Rostand

regisseur: Mark De Marrée

cast: Manu Gemoets, Clem van Gossum, Bart Terrie, Erik Arfeuille, Katrien Devillé, Lydia Leys, Ludo van der Jeught en Roeland De Swert

productieleiding: Nico Buelens en Edelhard Moens
techniek: Nico Buelens en Christophe Ketels
decor: Edelhard Moens, Nico Buelens, Bart De Wandel en Pieter-Jan Martens
grime: Nele Devillé
stage hands: Roel van Roosbroeck en Patrick Nackaerts

foto's: Christophe Ketels

 
Speeldata: 

26 en 27 april 2002. De voorstellingen beginnen steeds om 20u.

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden