Ardeense hesp

Seizoen: 
1999-2000

9 mei 1940, de vooravond van de tweede wereldoorlog. Generaal de Charcuterie is met verlof en trekt met zijn Franstalig gezinnetje en een gouvernante naar zijn buitenverblijf in de Ardennen. Het is lente, de vogeltjes fluiten. Liefde, geluk, overspel en voorspoed... Daags nadien breekt de oorlog uit. Het circus kan beginnen.

Een koerier van het Belgisch leger arriveert met de boodschap dat de oorlog begonnen is en dat de generaal zich onmiddellijk maar het front moet begeven. De moed zakt de generaal in de schoenen en hij wil ten allen prijzen van het oorlogsgeweld verstoken blijven. Ondertussen stapelen de liefdesaffaires zich op en komt de oorlog steeds dichterbij.

Een verhaal over het spelen van rollen, het liegen en bedriegen, het zich vermommen en verkleden, het opduiken en verdwijnen... Kortom over luchtbellen en illusies, over het zijn, het dasein en het niet zijn. Een verhaal over theater en komedie. 

Dramatis Personae: 

auteur: Lévi Steenveld

regisseur: Steven Devillé
regie-assistentie: Nico Buelens

cast: Erik Arfeuille, Nico Buelens, Pieter-Jan Martens, Liesbet Vandenberghe, Lieve Baras, Nicky Leribaux, Erwin Demuynck, Sofie Vandenberghe, Maarten Devillé, Roeland De Swert en Christophe Ketels

orkest: Dree Peremans, Tina Van Campenhout, Marin Steenackers en Jan Verbrakel

productieleiding: Nico Buelens en Edelhard Moens
techniek: Joost Bruynooghe
decor: Pieter-Jan Martens
grime: Gilberte Verheyden en Yvette Piccart
kostuums: Margriet Nijs

foto's: Liesbet Vandenberghe

Vier weken voor de première van Ardeense Hesp brak Manu Gemoets zijn been en moest dus noodgedwongen vervangen worden als Esmeralde. Nico Buelens werd bereid gevonden om deze rol op zich te nemen en beleeft hiermee zijn echte prmière als acteur bij de Renards.

Speeldata: 

19, 20, 23, 25, 27 en 30 november en 2, 3 en 4 december 1999
De voorstellingen starten steeds om 20u. 

Locatie: 
Reynaert Theater Malpertuus in de Redingenstraat

Actieve leden