Amadeus

Seizoen: 
1987-1988

Einde van de achttiende eeuw. In Wenen heerst Jozef II als een absolute monarch over het Habsburgse rijk. De grootse Barok verwatert tot een onschuldig Rococo. Er zijn ingrijpende veranderingen op til aan het einde van de eeuw.

Op het ogenblik dat Wolfgang Amadeus Mozart in Wenen arriveerde, was kort tevoren Keizer Jozef II aan de macht gekomen, een van de meest  verlichte despoten in de Europese geschiedenis. Mozart was onder impuls van zijn vader Leopold op jeugdige leeftijd nog langs de belangrijke Europese vorstenhuizen gereisd. Op 25-jarige leeftijd nam hij een beslissing die kenschetsend was voor zijn nieuwe liberalistische geest waarvan hij doordrongen was: hij brak met zijn werkgever, de bisschop van Salzburg, verliet zijn geboortestad en ging volledig ongebonden in Wenen aan het werk.

Dramatis Personae: 

auteur: Peter Shaffer

regisseur: Jos Coeckelberghs
regie-assistentie: Josin Tuyls

cast: Hugo Symons, Stefan De Paepe, Ann Vandevelde, Roger Van Gompel, Dirk De Deken, Leo Adriaensens, Frans Konings, Herman Azijn, Francis Ringelé, Paul Tonet, Luc Monnens, Leona Swennen, Mieke De Decker, Miel Devillé, Johan Jaubin, Katrien Vanhemelen, Frie Huybreghs, Nele Devillé, Emma Vanopdenbosch, Yvette beckers, Stijn Devillé, Guust Nackaerts, Nathalie Bruyninckx, Jan Van Woensel, Kris Baeten, Tatiana Vansteenbeeck en Gunther Despiegeleire

productieleiding: Noëlle Bekers en Hein Nackaerts
techniek: Ronny Asseloos en Frans Vansteenbeeck
decor: o.l.v. Toon Jamart
grime: Klaartje Devillé, Nele Devillé, Veerle Vanhemelen en Chantal Detry
kostuums: Constance Bruyninckx en Irma Vandeput
souffleuse: Maria Conings en Maria Vanparijs

 

Speeldata: 

4, 11 en 12 maart 1988. De voorstellingen starten steeds om 20u. 

Locatie: 
Stadsschouwburg

Actieve leden